Vista aérea de las obras de Casal España Arena de València

Licampa 1617 preveu invertir més de 35 M€ en el projecte Casal España Arena de València en 2021

  • D’este import, una part està destinada a la construcció del nou col·legi públic “Les Arts”i a l’execució de la primera fase de l’Arena
  • La construcció d’esta fase està actualment en marxa amb l’excavació de terreny fins a –2 metres i l’execució dels murs pantalla ja acomplida, i l’objectiu és passar a la fase 2 el segon semestre d’enguany per a poder començar amb l’estructura del recinte
  • En el projecte participen aproximadament 40 proveïdors, que donen ocupació a més de 100 persones
  • La quantitat total prevista per al finançament complet és aproximadament de 220 M€ procedents íntegrament del patrimoni personal de Juan Roig

València, 29 de juny de 2021 – Licampa 1617, societat de Juan Roig creada expressament per a construir un Arena sostenible a la ciutat de València, té previst invertir més de 35 milions d’euros en 2021 per a avançar en el projecte Casal España Arena de València. La construcció del recinte, que complix hui un any de l’inici d’obra, preveu convertir-se en un espai multiús de referència nacional i internacional, que aculla esdeveniments esportius, culturals i d’entreteniment, i que contribuïsca a posicionar la ciutat i la Comunitat Valenciana.

De l’import previst per a enguany, una part està destinada a la construcció d’infraestructures complementàries que dinamitzen el barri, com un espai nou i modern per al col·legi públic “Les Arts”, les obres del qual van començar a mitjan novembre de 2020 i que es preveu inaugurar el pròxim curs escolar.

Esta quantitat se suma als aproximadament 20 milions d’euros ja invertits des de l’inici del projecte, i que formen part del total dels 220 M€ previstos per al finançament complet d’este projecte, iniciativa de Juan Roig, la inversió del qual procedix íntegrament del seu patrimoni personal, i en què, fins ara, més de 40 proveïdors han participat en el projecte donant ocupació a més de 100 persones.

En estos moments l’obra de l’Arena ha acomplit ja l’excavació prèvia de terreny a –2 metres i s’han finalitzat els murs pantalla, i actualment s’està extraient aigua procedent del nivell freàtic, la qual està sent reconduïda a séquies pròximes a la parcel·la.

La previsió és finalitzar l’excavació del terreny fins als set metres de profunditat i fer la fonamentació especial durant l’estiu, per a poder iniciar d’esta manera la la fase 2 el segon semestre d’enguany. Esta fase preveu l’estructura de formigó i metàl·lica del recinte.

Característiques de Casal España Arena de València

Este Arena, que sorgix gràcies a la col·laboració publicoprivada, se situa als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis (al costat de L’Alqueria del Basket i el pavelló Font de Sant Lluís), ocuparà una superfície total construïda de 47.000 metres quadrats aproximadament i tindrà una capacitat màxima de 15.600 espectadors en mode bàsquet i de 18.600 en mode concert.

A més, el projecte preveu la construcció d’un aparcament subterrani i una part en altura amb 1.300 places aproximadament, la construcció de manera annexa de la nova seu del Valencia Basket Club, una sala multiús per a múltiples disponibilitats de 1.200 metres quadrats, zones de restauració, àmplia oferta de localitats, terrasses i zones prèmium.

Licampa 1617 – Casal España Arena de València

Licampa 1617 – Casal España Arena de València s’emmarca dins del Llegat de Juan Roig i, com la resta de les iniciatives que el componen, com Marina de Empresas, Fundació Trinidad Alfonso, Valencia Basket i L’Alqueria del Basket, entre altres, perseguix compartir amb la ciutat de València i la Comunitat part de tot el que rep d’esta.

Detalle de una de las máquinas en las obras de Casal España Arena de València
Detall d’una de les màquines en les obres de Casal España Arena de València
Detalle de un trabajador en las obras de Casal España Arena de València
Detall d’un treballador en les obres de Casal España Arena de València
Vista general de las obras de Casal España Arena de València
Vista general de les obres de Casal España Arena de València