Patio de primaria

Licampa 1617 finalitza les obres del nou col·legi públic “Les Arts” i invertix 8 milions d’euros

  • Alumnes i professors arrancaran l’inici del curs escolar 2021-2022 en estes noves i modernes infraestructures
  • El nou centre, respectuós i sostenible amb l’entorn, té espais diàfans amplis que aporten gran il·luminació natural, zones verdes repartides per tot el recinte i diferents àrees esportives i recreatives, amb l’objectiu de garantir la màxima comoditat i benestar dels alumnes.

  • El projecte, que forma part del Llegat de Juan Roig, s’ha dut a terme en el termini previst gràcies a l’esforç i al compromís de tots els implicats
  • En la construcció del centre han participat aproximadament 30 proveïdors que han donat faena a més de 150 persones durant la fase d’obra

València, 06 de setembre de 2021 – Licampa 1617, SL, societat de Juan Roig, finalitza les obres i el condicionament del nou col·legi públic Les Arts, després d’invertir més de 8 milions d’euros en estes noves infraestructures. La societat complix, amb l’entrega dins de la data inicialment prevista perquè puguen iniciar els professors i alumnes el curs 2021-2022 en estes noves instal·lacions, amb la primera fita del projecte Casal España Arena de València, un projecte de ciutat que forma part del Llegat de Juan Roig i que preveu dotar València d’un recinte multiús de referència nacional i internacional per a la celebració de tota classe d’esdeveniments, i també d’infraestructures complementàries, com el nou col·legi, que dinamitzen el barri.

Durant la construcció d’este nou centre escolar, que naix de la col·laboració publicoprivada i les obres del qual van començar a mitjan passat mes de novembre de 2020, han participat aproximadament 30 proveïdors, que han donat faena a més de 150 persones durant la fase d’obra.

El nou col·legi, situat en una parcel·la pròxima a on es trobava l’anterior centre (concretament entre els carrers Ángel Villena, Blas Gámez Ortiz i Antoni Ferrandis), serà de gestió pública, fruit de la col·laboració publicoprivada, i està destinat a alumnes d’Infantil i Primària; a més, ha ampliat el nombre d’aules, que han passat de 15 a 20, de manera que podrà albergar més de 400 estudiants. L’edifici, que es caracteritza per tindre espais diàfans amplis que aporten gran il·luminació natural i per l’ús de materials de gran qualitat, inclou, a més, diferents àrees recreatives i esportives, i també una zona d’horta, amb l’objectiu de garantir la màxima comoditat i benestar dels alumnes.

Entre els principals elements d’esta infraestructura, sostenible i respectuosa amb l’entorn, destaquen una sèrie de mesures mediambientals, com són la instal·lació de plaques solars; l’aposta de vegetació per tot el recinte, amb la qual cosa es millora la qualitat de l’aire; la instal·lació de falsos sostres amb plaques de fibres vegetals per a reduir la contaminació acústica, o l’ús d’il·luminació led, detectors de presència i de diferents mecanismes de control solar i ventilació natural, per a reduir el consum energètic.

“El coneixement i els diners donen la felicitat… si els compartixes”. Casal España Arena de València, un projecte de ciutat

El pròxim pas, dins d’este projecte de ciutat, és la demolició de les instal·lacions de l’antic col·legi, previst per al segon semestre de 2021. A partir d’ací, arrancaria una altra de les fites d’esta iniciativa, com és la construcció d’un parc públic de 20.000 metres quadrats amb zones verdes, que servirà de passarel·la entre l’Arena i un aparcament de més de 1.000 places.

Licampa 1617 – Casal España Arena de València s’emmarca dins del Llegat de Juan Roig i, com la resta de les iniciatives que el componen, com Marina de Empresas, Fundació Trinidad Alfonso, Valencia Basket i L’Alqueria del Basket, entre altres, perseguix compartir amb la ciutat de València i la Comunitat part de tot el que rep d’esta, perquè “el coneixement i els diners donen la felicitat… si els compartixes”.

Aula de infantil
Aula d’Infantil del nou col·legi públic Les Arts de València.
Patio interior
Pati interior del nou col·legi públic Les Arts de València.
Detalle edificio
Detall de l’edifici del nou col·legi públic Les Arts de València.