foto_principales cifras2

LICAMPA 1617 dona a conéixer a l’Ajuntament de València les novetats del projecte Valencia Arena

  • El projecte va rebre el suport polític unànime de tot el consistori a través d’una moció conjunta amb data 26/07/18, que el va considerar “d’interés general per a la ciutat de València”; i després de la recent aprovació inicial de la modificació puntual del PGOU, Licampa 1617 s’ha reunit amb l’Ajuntament de València per a avançar les novetats del projecte
  • La capacitat màxima de l’Arena s’amplia fins a un màxim de 15.600 espectadors en mode bàsquet i de 18.600 en mode concert
  • La inversió aportada per part de Juan Roig augmenta a més de 220 milions d’euros, i serà destinada a la construcció d’este recinte multiusos, del pàrquing i la resta d’infraestructures complementàries, com un parc públic amb zones verdes i una nova i moderna infraestructura per al col·legi públic “Les Arts”

València, 4 d’octubre de 2019 – Responsables de LICAMPA 1617 SL, societat patrimonial de Juan Roig creada amb l’objectiu de promoure la construcció d’un Arena a València, es van reunir recentment amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i membres del seu equip de govern, per a explicar-los les novetats del projecte Valencia Arena, després d’haver-se aprovat inicialment la modificació puntual del PGOU el passat 26 de setembre en el ple municipal.

El projecte, iniciativa personal i altruista de Juan Roig, es va presentat el mes de juliol de l’any passat i, des d’aquell moment, ha anat evolucionant amb l’únic objectiu de dotar la ciutat de València d’un recinte multiusos amb els requisits per a posicionar la ciutat i la Comunitat Valenciana com a referent mundial per a albergar actes esportius, culturals i d’entreteniment de primer nivell nacional i internacional.

Entre les principals novetats de l’Arena, que se situaria sobre una parcel·la de 21.500 metres quadrats situada als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis (al costat de L’Alqueria del Basket i el pavelló de la Font de Sant Lluís), destaca l’ampliació d’aforament, ja que amb l’actualització del projecte podrà acollir un màxim de 15.600 espectadors en mode bàsquet i de 18.600 en mode concerte. Íntegrament, este espai ocuparia una superfície total construïda d’aproximadament 47.000 metres quadrats.

A més, l’Arena que es projecta disposarà d’un aparcament subterrani i part en altura amb aproximadament 1.300 places. Així mateix, tindrà una sala multiusos annexa per a múltiples disponibilitats de 1.200 metres quadrats, zones de restauració, àmplia oferta de localitats, terrasses i zones VIP. La instal·lació estarà dotada amb la tecnologia més avançada i els últims mitjans tècnics per a la retransmissió i el seguiment de tota classe d’espectacles.

La inversió prevista per a esta iniciativa altruista, que es finançarà totalment amb el patrimoni personal de Juan Roig, serà de més de 220 milions d’euros, destinats a la construcció del recinte cobert, del pàrquing i la resta d’infraestructures complementàries que dinamitzaran el barri, com ara un parc públic amb zones verdes o la construcció d’una nova i moderna infraestructura per al col·legi públic “Les Arts”.

La proposta s’emmarca dins del projecte Llegat de Juan Roig i, com la resta d’iniciatives que el componen, com la Marina de Empresas, la Fundació Trinidad Alfonso, Valencia Basket i L’Alqueria del Basket, entre altres, perseguix compartir amb la ciutat part de tot el que rep d’esta, per la qual cosa es finançarà íntegrament amb el patrimoni personal de Juan Roig, a través de la patrimonial Licampa 1617 SL, la qual encarregarà, després de la construcció encarregarà la gestió del recinte a un operador especialista que es responsabilitzarà de l’explotació d’este.

Si tots els tràmits es duen a terme segons el que es preveu, l’Arena podria començar les obres l’estiu de 2020 i inaugurar-se a València l’any 2023. A partir de la inauguració, el recinte podrà acollir esdeveniments esportius, artístics i culturals de gran capacitat. A més, es construirà, annex al pavelló, la nova seu del Valencia Basket Club.

Un recinte que generarà riquesa i benestar a l’entorn

A estos beneficis per a la ciutat s’ha de sumar, segons l’últim informe disponible realitzat per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie), un impacte econòmic en termes de producció de renda i ocupació per a la ciutat de València, estimat en una xifra aproximada d’almenys 300 llocs de treball (directes i indirectes), i una repercussió econòmica superior als 10 milions d’euros anuals.

foto_portada_principal