foto_portada_principal

L’Ajuntament de València aprova la concessió a Licampa 1617, SL del sòl on construirà l’Arena

  • El Consistori aprova cedir, amb la fórmula de concessió i per un període de 50 anys, la parcel·la de 21.500 metres quadrats situada als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis (al costat de L’Alqueria del Basket i el Pavelló de la Font de Sant Lluís)
  • Licampa 1617, SL té previst invertir, a través del patrimoni personal de Juan Roig, 220 milions d’euros per al finançament total del projecte, dels quals 26 milions d’euros estan previstos per a enguany mateix, i contribuir també amb això a la reactivació econòmica

València, 19 de juny  de 2020 – L’Ajuntament de València ha aprovat hui en Junta de Govern cedir a Licampa 1617, SL, societat patrimonial de Juan Roig creada amb l’objectiu de promoure la construcció d’un Arena, la parcel·la on se situarà este recinte, després de l’entrada en vigor el passat 4 de juny de la modificació del PGOU aprovada definitivament el 28 d’abril en la Comissió Territorial d’Urbanisme.

Es tracta d’una important fita per a este projecte, que va començar formalment el mes de juliol de 2018 quan va rebre el suport polític unànime de tot el consistori a través d’una moció conjunta que el va considerar d'”interés general per a la ciutat de València”. D’esta manera, avança i pren impuls el projecte Arena, iniciativa personal i altruista de Juan Roig, i fruit de la col·laboració i iniciativa publicoprivada, que busca dotar la ciutat d’un recinte multiusos que posicione València i la Comunitat Valenciana com a referent mundial per a albergar actes esportius, culturals i d’entreteniment de primer nivell nacional i internacional.

Entre les principals característiques del plec de condicions que regula esta concessió, destaca que Licampa 1617, SL pagarà anualment un cànon a favor de la corporació municipal de 200.000 € anuals actualitzables. Així mateix, una vegada finalitze el període de la concessió de 50 anys, el recinte revertirà a favor del municipi sense que supose cap cost a la ciutat. A estos beneficis per a la ciutat s’ha de sumar la construcció d’un parc públic amb zones verdes i una nova i moderna infraestructura per al col·legi públic “Les Arts”. A més, segons l’últim informe realitzat per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie), este espai contribuirà a generar aproximadament 300 llocs de treball (directes i indirectes) i un impacte econòmic (PIB) a la ciutat de València superior als 10 milions d’euros anuals.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha volgut destacar el treball realitzat durant els últims mesos, “un treball molt intens i amb una gran capacitat de coordinació entre els equips, tant de l’Ajuntament com de Licampa”, per a poder avançar en totes les tramitacions que requerix “un projecte inèdit, com este pavelló multiusos que posarà en l’elit mundial el projecte del Valencia Basket, però que també facilitarà l’arribada a la nostra ciutat de moltes cites importants com les d’àmbit artístic”. L’alcalde també ha destacat l’impuls per a la creació d’ocupació i la dinamització econòmica que un projecte d’esta envergadura suposa per a València i que arriba en un moment en què la ciutat està patint l’impacte de la crisi sanitària i hem d’avançar en una ciutat resilient per a afrontar els reptes globals. En este sentit, Ribó ha volgut incidir en la importància de la col·laboració publicoprivada per a fer-ho possible.

D’altra banda, Juan Roig ha agraït “l’esforç i la il·lusió de tots els agents tècnics, socials i polítics de l’Ajuntament i la Generalitat implicats que, encapçalats per l’alcalde, Joan Ribo, han fet possible que construir un Arena i infraestructures d’estes característiques a València estiga cada vegada més prop. El meu compromís amb el desenvolupament d’este projecte és un orgull, perquè també contribuirà a reactivar l’economia de la ciutat, al mateix temps que contribuirà a elevar la notorietat i reputació de València i de la Comunitat Valenciana”.

Este Arena, que se situarà sobre la parcel·la adjudicada de 21.500 metres quadrats situada als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis (al costat de L’Alqueria del Basket i el pavelló de la Font de Sant Lluís) de València, tindrà una capacitat màxima de 15.600 espectadors en mode bàsquet i de 18.600 en mode concert. Íntegrament, este espai ocuparia una superfície total construïda d’aproximadament 47.000 metres quadrats.

A més, este espai disposarà d’un aparcament subterrani i part en altura, amb aproximadament 1.300 places. Així mateix, es construirà, annexa, la nova seu del Valencia Basket Club, una sala multiusos per a múltiples disponibilitats de 1.200 metres quadrats, zones de restauració, àmplia oferta de localitats, terrasses i zones prèmium. La instal·lació estarà dotada amb la tecnologia més avançada i els últims mitjans tècnics per a la retransmissió i el seguiment de tota classe d’espectacles.

Per a este primer any la inversió prevista, que se sufragarà totalment de manera altruista amb el patrimoni personal de Juan Roig, és de 26 milions d’euros del total dels 220 milions d’euros previstos per al finançament de tot el projecte, que abasta totalment la construcció del recinte cobert, del pàrquing i una sèrie d’infraestructures complementàries que dinamitzaran el barri, com un parc públic amb zones verdes o la construcció d’una nova i moderna infraestructura per al col·legi públic “Les Arts”.

L’Arena s’emmarca dins del Mecenatge del projecte Llegat de Juan Roig i, com la resta d’iniciatives que el componen, com Marina de Empresas, la Fundació Trinidad Alfonso, Valencia Basket i L’Alqueria del Basket, entre altres, perseguix compartir amb la ciutat part de tot el que rep d’esta, per la qual cosa es finançarà íntegrament amb el seu patrimoni personal, a través de la patrimonial Licampa 1617, SL, la qual, a mesura que vagen passant els terminis, definirà el model de gestió d’acord amb les necessitats del projecte.

Amb això es dona pas als últims tràmits, com seran la firma del contracte de la concessió i l’obtenció de les llicències d’obra per a poder dur a terme la construcció. Si tots els tràmits es desenvolupen segons el que està previst, l’Arena podria començar les obres este mateix estiu de 2020 i inaugurar-se a València l’any 2023. Amb això es contribuiria també a la reactivació econòmica que tot este procés constructiu comportarà des del primer moment.

foto_principales cifras2