Juan Roig durante el inicio de obras 02

Juan Roig visita l’inici d’obres de Casal España Arena de València

  • Rep el nom “Casal España Arena” amb l’objectiu de situar la ciutat i la Comunitat Valenciana  com a referents mundials en entreteniment
  • La inversió prevista, personal i altruista de Juan Roig, és de 220 milions d’euros per al finançament total del projecte, dels quals 26 milions d’euros estan previstos per a enguany mateix, per a contribuir també amb això a la reactivació econòmica
  • El recinte, promogut per Licampa 1617 SL, societat patrimonial constituïda per a construir a València una arena, està previst que s’inaugure en 2023

València, 29 de juny de 2020 –Juan Roig, acompanyat de l’equip de Licampa 1617 SL, societat constituïda amb el seu patrimoni personal amb l’objectiu de promoure la construcció d’un Arena a València, ha visitat este matí l’inici d’obres d’este recinte multiús, que albergarà actes esportius, culturals i d’entreteniment de primer nivell nacional i internacional.

Este projecte, iniciativa personal i altruista de Juan Roig i fruit de la col·laboració i iniciativa publicoprivada, inicia les obres després de diversos anys d’esforç, treball i il·lusió per part de tots els agents tècnics, socials i polítics implicats. Va començar formalment el juliol de 2018 quan va rebre el suport polític unànime de tot el Consistori a través d’una moció conjunta que el considera d'”interés general per a la ciutat de València”.

Així mateix, hui s’ha presentat el nom d’este recinte, “Casal España Arena”. Casal, perquè representa l’essència de l’activitat dels barris de València, i açò és el que representarà l’Arena, un espai de trobada on milers de persones es reuniran per a gaudir d’esdeveniments esportius, culturals i d’entreteniment. España, perquè no serà només per a la ciutat de València, sinó també per a la Comunitat i la resta del país, el nom del qual s’inclou perquè tinga transcendència internacional, ja que un dels objectius és convertir-se en un focus d’atracció turístic que complemente l’extraordinària oferta que hi ha a València, a la Comunitat i a Espanya. I Arena, concepte internacional que recull els recintes, pavellons i estadis coberts, dissenyats específicament per a esdeveniments esportius, musicals o culturals de màxim nivell; i amb una gran visibilitat i per a un gran nombre d’espectadors.

Juan Roig ha assenyalat que està “molt satisfet amb l’inici d’obres d’este projecte, i la rapidesa de la gestió duta a terme per part de l’Administració perquè haja sigut així, perquè reactivarà l’economia de la ciutat, al mateix temps que contribuirà a elevar la notorietat i reputació de València i de la Comunitat Valenciana. Quan vam iniciar esta idea emprenedora sempre vam tindre clar que la nostra iniciativa havia de ser, a més de sostenible, un projecte conjunt que aportara valor a tots els valencians. Hui, “Casal España Arena” comença a ser una realitat”.

Este Arena, que se situa sobre una parcel·la de 21.000 metres quadrats situada als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis (al costat de l’Alqueria del Basket i el pavelló Font de Sant Lluís), ocuparà una superfície total construïda de 47.000 metres quadrats aproximadament. Així mateix, tindrà una capacitat màxima de 15.600 espectadors en mode bàsquet i de 18.600 en mode concert. A més, el projecte preveu la construcció d’un aparcament subterrani i una part en altura amb 1.300 places aproximadament, la construcció de manera annexa de la nova seu del Valencia Basket Club, una sala multiús per a múltiples disponibilitats de 1.200 metres quadrats, zones de restauració, àmplia oferta de localitats, terrasses i zones prèmium.

La inversió prevista per a este primer any, que se sufragarà totalment amb el patrimoni personal de Juan Roig a través de Licampa 1617 SL, societat que a mesura que vagen passant els terminis definirà el model de gestió d’acord amb les necessitats del projecte, és de 26 milions d’euros del total dels 220 milions d’euros previstos per al finançament total del projecte. Este abasta, a més del recinte cobert, la construcció del pàrquing i una sèrie d’infraestructures complementàries que dinamitzaran el barri, com ara un parc públic amb zones verdes o la construcció d’una nova i moderna infraestructura per al col·legi públic Les Arts.

Mecenatge del projecte Llegat de Juan Roig

“Licampa 1617 – Casal España Arena” s’emmarca dins del Mecenatge del projecte Llegat de Juan Roig i, com la resta d’iniciatives que el componen, com són Marina d’Empreses, Fundació Trinidad Alfonso, Valencia Basket i l’Alqueria del Basket, entre altres, perseguix compartir amb la ciutat part de tot allò que rep d’esta.

Un recinte a València que generarà riquesa i benestar en l’entorn

A estos beneficis per a la ciutat s’ha de sumar, segons l’últim informe realitzat per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie), que este espai contribuirà a generar aproximadament 300 llocs de treball (directes i indirectes) i un impacte econòmic (PIB) a la ciutat de València superior als 10 milions d’euros anuals.

foto_portada_principal