Juan Roig y Joan Ribó durante la firma 01

Juan Roig i Joan Ribó es reunixen i firmen el contracte de la concessió del sòl on es construirà l’Arena

  • Després d’aprovar el passat divendres 19 de juny en Junta de Govern la cessió a Licampa 1617, SL de la parcel·la de 21.500 metres quadrats situada als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis (al costat de L’Alqueria del Basket i el pavelló de la Font de Sant Lluís)
  • L’acord aconseguit preveu que Licampa 1617, SL abonarà anualment un cànon a favor de la corporació municipal de 200.000 € anuals actualitzables i, una vegada finalitze el període de 50 anys de la concessió, el recinte revertirà a favor del municipi sense que supose cap cost a la ciutat
  • Licampa 1617, SL té previst invertir, a través del patrimoni personal de Juan Roig, 220 milions d’euros per al finançament total del projecte, dels quals 26 milions d’euros estan previstos per a enguany mateix, i contribuir també amb això a la reactivació econòmica

València, 23 de juny de 2020 – L’Alcalde de València, Joan Ribó, i Juan Roig (que va constituir amb el seu patrimoni personal la societat Licampa 1617, SL amb l’objectiu de promoure la construcció d’un Arena a València), s’han reunit esta vesprada per a firmar el contracte que regula la concessió del sòl on es construirà l’Arena, després d’aprovar-se en Junta de Govern el passat divendres 19 de juny cedir a Licampa 1617, SL la parcel·la de 21.500 metres quadrats situada als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis (al costat de L’Alqueria del Basket i el pavelló de la Font de Sant Lluís).

D’esta manera, avança i pren impuls el projecte de l’Arena, iniciativa personal i altruista de Juan Roig, i fruit de la col·laboració i iniciativa publicoprivada, que busca dotar la ciutat d’un recinte multiusos que posicione València i la Comunitat Valenciana com a referent mundial per a albergar actes esportius, culturals i d’entreteniment de primer nivell nacional i internacional.

Amb això es dona pas als últims tràmits per a la llicència d’obres i poder dur a terme la construcció. Si tots els tràmits es desenvolupen segons el que està previst, l’Arena podria començar les obres este mateix estiu de 2020 i inaugurar-se a València l’any 2023. Amb això es contribuiria també a la reactivació econòmica que tot este procés constructiu comportarà des del primer moment. 

Entre les principals característiques del contracte firmat, destaca que Licampa 1617, SL pagarà anualment un cànon a favor de la corporació municipal de 200.000 € anuals actualitzables. Així mateix, una vegada finalitze el període de 50 anys de la concessió, el recinte revertirà a favor del municipi sense que supose cap cost a la ciutat.

L’alcalde, Joan Ribó, ha destacat el treball de l’Ajuntament de València per a impulsar projectes importants per a la dinamització econòmica de la ciutat i la creació d’ocupació. A més, segons l’alcalde, arriba en un moment en què és necessari recuperar l’activitat per a pal·liar l’impacte de la pandèmia, “fem un pas endavant promovent una gran inversió que ajudarà la ciutat a superar esta situació complexa”. En este sentit, ha valorat la col·laboració publicoprivada per a incentivar plans i projectes, com el del Valencia Arena, que contribuïx al creixement de València i a la projecció de la seua imatge i reputació. Per a l’alcalde, “la construcció del Valencia Arena és una gran oportunitat que situarà la ciutat en l’elit internacional del bàsquet, però, a més, amb una aforament per a 18.600 persones, acollirà grans cites musicals i artístiques que abans no podíem acollir per no disposar d’un espai d’estes dimensions”. Per a Ribó, “avancem en la idea de València capital de l’esport i València capital de la música”.

D’altra banda, Juan Roig, ha destacat que “el meu compromís amb el desenvolupament d’un projecte com el de la construcció d’un Arena és un orgull, perquè reactivarà l’economia de la ciutat, al mateix temps que contribuirà a elevar la notorietat i reputació de València i de la Comunitat Valenciana. Quan vam iniciar esta idea emprenedora sempre vam tindre clar que la nostra iniciativa havia de ser, a més de sostenible, un projecte conjunt que aportara valor a tots els valencians, una cosa per a la qual era indispensable comptar amb tots els agents tècnics, socials i polítics de l’Ajuntament i la Generalitat implicats, als quals, encapçalats per l’alcalde Joan Ribó, agraïsc l’esforç que durant este temps han fet perquè el projecte Arena comence a ser una realitat”.

La inversió prevista este primer any, que se sufragarà totalment de manera altruista amb el patrimoni personal de Juan Roig, és de 26 milions d’euros del total dels 220 milions d’euros previstos per al finançament total del projecte, que abasta totalment la construcció del recinte cobert, del pàrquing i una sèrie d’infraestructures complementàries que dinamitzaran el barri, com un parc públic amb zones verdes o la construcció d’una nova i moderna infraestructura per al col·legi públic “Les Arts”.

Este Arena tindrà una capacitat màxima de 15.600 espectadors en mode bàsquet i de 18.600 en mode concert. Íntegrament, este espai ocuparia una superfície total construïda d’aproximadament 47.000 metres quadrats. A més, el projecte preveu la construcció d’un aparcament subterrani i part en altura amb aproximadament 1.300 places, la construcció, annexa, de la nova seu del Valencia Basket Club, una sala multiusos per a múltiples disponibilitats de 1.200 metres quadrats, zones de restauració, àmplia oferta de localitats, terrasses i zones prèmium.

L’Arena s’emmarca dins del Mecenatge del projecte Llegat de Juan Roig i, com la resta d’iniciatives que el componen, com Marina de Empresas, la Fundació Trinidad Alfonso, Valencia Basket i L’Alqueria del Basket, entre altres, perseguix compartir amb la ciutat part de tot el que rep d’esta, per la qual cosa es finançarà íntegrament amb el patrimoni personal de Juan Roig, a través de la patrimonial Licampa 1617, SL, la qual, a mesura que vagen passant els terminis, definirà el model de gestió d’acord amb les necessitats del projecte.

Un recinte que generarà riquesa i benestar a l’entorn

A estos beneficis per a la ciutat s’ha de sumar, segons l’últim informe elaborat per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie), que este espai contribuirà a generar aproximadament 300 llocs de treball (directes i indirectes) i un impacte econòmic (PIB) a la ciutat de València superior als 10 milions d’euros anuals.