Juan Roig aporta amb una bestreta en 2020 el total del finançament del cost total del projecte Arena

  • Licampa 1617 SL és la societat de Juan Roig creada expressament per a promoure la construcció del recinte Casal España Arena de València
  • El capital de la societat passa a més de 220 M€, que és la inversió prevista per al finançament total del projecte, dels quals 26 M€ estan previstos per a enguany, els quals contribuiran també a la reactivació econòmica del país i a reforçar el seu compromís amb el projecte

València, 11 d´agost de 2020 – Juan Roig, propietari de la societat Licampa 1617 SL, creada amb l’objectiu de construir el recinte multiusos Casal España Arena de València per a acollir actes esportius, culturals i d’entreteniment de primer nivell nacional i internacional, amplia el seu capital i avança en 2020 el 100 % del cost total del projecte. En concret, 52 M€ amb un augment de capital, i 130 M€ amb aportacions de soci. D’aquesta manera, la societat passa a tindre un capital de més de 220 M€, que és la inversió prevista per al finançament total del projecte, dels quals 26 M€ estan previstos per a enguany, i contribuir també amb això a la reactivació econòmica de l’entorn  i a reforçar el compromís amb el projecte.

Aquest recinte, que se situa sobre una parcel·la de 21.000 metres quadrats situada als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis (al costat de L’Alqueria del Basket i el Pavelló Font de Sant Lluís),ocuparà una superfície total construïda d’aproximadament 47.000 metres quadrats. Així mateix, disposarà d’una capacitat màxima de 15.600 espectadors per al bàsquet i de 18.600 per a concerts. 

El projecte, iniciativa personal i altruista de Juan Roig i fruit de la col·laboració i iniciativa publicoprivada, preveu la construcció d’un aparcament subterrani i part en altura amb aproximadament 1.300 places, la construcció de manera annexa de la nova seu del València Basket Club, una sala multiusos per a múltiples disponibilitats de 1.200 metres quadrats, zones de restauració, una àmplia oferta de localitats, terrasses i zones prèmium, així com una sèrie d’infraestructures complementàries que dinamitzaran el barri, com un parc públic amb zones verdes o la construcció d’una nova i moderna infraestructura per al col·legi públic Les Arts.

Així mateix, destaca que la societat pagarà anualment un cànon a favor de la Corporació Municipal de 200.000 € anuals actualitzables i que, una vegada finalitze el període de 50 anys de la concessió del sòl on se situarà aquest recinte multiusos, revertirà a favor del municipi sense que supose cap cost a la ciutat.

L’obra ja està iniciada i continuen els processos gràcies a l’agilitat i eficàcia del Servei d’Activitats de l’Ajuntament de València que va permetre iniciar la construcció el 29 de juny passat. Licampa 1617 SL té previst inaugurar-lo en 2023 si no hi ha contratemps importants, i a mesura que vagen passant els terminis, definirà el model de gestió d’acord amb les necessitats del projecte.

Un recinte a València que generarà riquesa i benestar en l’entorn

A aquests beneficis per a la ciutat s’ha de sumar, segons l’últim informe fet per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), que aquest espai contribuirà a generar aproximadament 300 llocs de treball (directes i indirectes) i un impacte econòmic (PIB) per a la ciutat de València superior als 10 M€ anuals.

Mecenatge del projecte Llegat de Juan Roig

Licampa 1617 – Casal España Arena de València s’emmarca dins del mecenatge del projecte Llegat de Juan Roig i, com la resta d’iniciatives  que componen aquest Llegat, com ara Marina de Empresas, Fundació Trinidad Alfonso, València Basket i L’Alqueria del Basket, entre altres, pretén compartir amb la ciutat de València i la Comunitat una part de tot el que en rep.