Comencen les obres del nou col·legi públic Les Arts, promogut per LICAMPA 1617

  • La previsió és invertir 8 milions d’euros en la seua construcció i inaugurar estes noves instal·lacions el pròxim curs escolar 2021-2022
  • El nou centre es caracteritzarà per disposar d’amplis espais diàfans amb gran il·luminació natural, àrees esportives i zones verdes per tot el recinte. Es construirà una horta a l’exterior i corredors amb vidrieres que donaran a patis interiors amb vegetació
  • En la construcció del centre participen aproximadament 30 proveïdors que donen ocupació a més de 150 persones durant la fase d’obra
  • Esta nova infraestructura forma part del projecte de construir un Arena multiusos a la ciutat de València i infraestructures complementàries que dinamitzen el barri

València, 13 de novembre de 2020 – Licampa 1617 SL, societat patrimonial de Juan Roig, comença les obres, fruit de la col·laboració publicoprivada, del que serà el nou col·legi públic Les Arts de València. Esta nova infraestructura forma part del mecenatge de Juan Roig i s’integra dins del projecte Licampa 1617, que perseguix construir el Casal España Arena de València, un recinte cobert de referència nacional i internacional sostenible de primer nivell per a la celebració d’esdeveniments esportius, culturals i d’entreteniment, i infraestructures complementàries, com este nou col·legi, que dinamitzen el barri.

Per a la construcció d’este nou i modern espai, la societat té previst destinar de manera altruista 8 milions d’euros del total dels 220 milions d’euros previstos per al finançament del projecte, que es costejarà íntegrament amb el patrimoni personal de Juan Roig.

En la construcció del nou centre, situat sobre una parcel·la pròxima a la localització actual del col·legi Les Arts (concretament, entre els carrers Ángel Villena, Blas Gámez Ortiz i Antoni Ferrandis), destaca la col·laboració d’ERRE com a arquitecte responsable, i la participació d’aproximadament 30 proveïdors més. Entre tots, es dona ocupació a més de 150 persones durant la fase d’obra.

Entre les principals característiques d’este nou col·legi, destinat a Educació Infantil i Primària, destaquen els amplis espais diàfans amb gran il·luminació natural; l’increment del nombre d’aules, que passa de 15 a 20 classes respecte al centre anterior, i la construcció de diferents àrees esportives i una zona d’horta al pati exterior.

A nivell mediambiental, al marge de l’aposta per la vegetació en tot el recinte amb els seus corresponents beneficis que aportaran als usuaris del centre, com la millora de la qualitat de l’aire, s’han pres una sèrie de mesures respectuoses amb el medi ambient, entre les quals destaca la il·luminació LED i els detectors de presència en zones concretes, o els falsos sostres amb plaques de fibres vegetals que milloren l’aïllament i reduïxen la contaminació acústica. A més, amb l’objectiu d’aprofitar al màxim els recursos naturals, s’aposta per grans espais envidrats que permeten l’entrada de llum natural, com corredors amb vidrieres que donen a patis interiors amb vegetació, i mecanismes de control solar i ventilació natural encreuada a les aules. Finalment, s’ha apostat per materials de gran qualitat i superfícies higièniques fàcils de netejar, pensant sempre en el manteniment i en la sostenibilitat del centre. 

Víctor Sendra, director gerent de Licampa 1617, agraïx la labor de tots els implicats, ja que ”la seua disponibilitat ha fet possible l’objectiu d’arrancar formalment la construcció al novembre, amb l’horitzó posat en el fet que, si no hi ha contratemps importants, este nou i modern espai s’inaugure en el curs escolar 2021-2022”. Així mateix, ha assenyalat que este inici d’obra ”suposa complir un altre dels compromisos oferits i acordats en la concessió de la parcel·la on construirem l’Arena, del qual ens sentim molt satisfets”.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha ressaltat que es tracta d’un projecte important per a la ciutat i per al barri de Quatre Carreres i ha valorat la col·laboració amb l’entitat perquè este projecte siga realitat com més prompte millor. Gómez ha ressaltat que esta actuació és un exemple “del resultat d’una col·laboració publicoprivada per a afavorir els interessos generals de la ciutadania”. En este sentit, ha recordat que “des de l’Ajuntament s’ha treballat amb agilitat per a fer realitat un projecte amb una repercussió econòmica i social inqüestionable per a València”.

Per la seua part, el director general d’Infraestructures Educatives de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Víctor Garcia, ha manifestat que “és molt bona notícia que arranquen les obres del nou CEIP Les Arts i que es tinga la previsió que el pròxim curs la comunitat educativa del centre dispose de les noves instal·lacions”, i ha afegit: “A més, amb un calendari que permet que este curs estiguen en les actuals instal·lacions i per al pròxim es traslladen a les noves, sense que això interferisca en la rutina educativa, i més en l’actual context de pandèmia”.

Una vegada haja finalitzat la construcció del nou centre, la previsió és demolir les actuals instal·lacions educatives per a construir sobre la parcel·la part de la resta de les infraestructures complementàries del projecte, com el parc públic amb zones verdes o el pàrquing. 

Mecenatge del projecte Llegat de Juan Roig

Licampa 1617 – Casal España Arena de València s’emmarca dins del mecenatge del projecte Llegat de Juan Roig i, com la resta d’iniciatives que componen este Llegat, com Marina de Empresas, Fundació Trinidad Alfonso, Valencia Basket i L’Alqueria del Basket, entre altres, perseguix compartir amb la ciutat de València i la Comunitat part del que rep d’esta.

Pla general de com serà el nou col·legi públic Les Arts de València
Simulació de les zones esportives del nou col·legi públic Les Arts de València
Simulació d’un dels corredors amb vidrieres
Simulació d’un dels corredors amb vidrieres